Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.10.2023.

12/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.10.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:51 zalazi u 18:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično dijelo – nasilje u porodici te saobraćajna nezgoda u ulici Sarajevska sa materijalnom štetom. Evidentirana su dva događaja u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-460 u mjestu Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – i u prtekla 24 sata vršen je nadzor u krugu Industrije modne konfekcije “Kula” Gradačac nakon požara velikih razmjera koji je izbio u ovoj fabrici 10.10.2023. godine.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. U toku su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulicama Kadić Mahala (dio), Ibrahima Kapetanovića (dio),  1. maj, Partizanske bolnice, 18. Hrvatske NOU brigade, Hasana Kikića i Husein-kapetana Gradaščevića (dio) u ukupnoj dužini  od 2.000 metara.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 15°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro I sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Uz sunčano i stabilno vrijeme, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže jutarnje temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. Obzirom da će danju biti osjetno toplije, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Također, ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube