Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.12.2021.

12/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.12.2021.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:10, a zalazi u 16:10, obdanica traje 9:00 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 92 pacijenta, 4 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija u protekla 24 sata.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode. U nezgodi koja se dogodila u Rajskoj, na PMV  koje je naletjelo na divlju svinju zabilježena je materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. U Vidi II dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali kombi i PMV. Povrijeđeno je 6 lica, od kojih su 2 lica sa teškim tjelesnim povredama upućena na liječenje u UKC Tuzla, 1 lice je zadobilo lakše tjelesne povrede, a za 3 lica nije poznat stepen povreda jer su se odlučili da im ljekarska pomoć bude pružena u Domu zdravlja Modriča.

Radarske kontrole – 08:15 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III, 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac Donji.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost vazduha 98 %, puše umjeren S-Z vjetar brzinom 5 m/s. Vrijeme danas oblačno sa snježnim padavinama slabog do umjerenog intenziteta. Najviša dnevna temperatura od 2 do 4 °C.

Biometeorološka prognoza – Hladno vrijeme praćeno padavinama, izraženije u većem dijelu Bosne, kod osjetljivih osoba usloviće jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se jačim naporima. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne uz nešto ljepšu opštu sliku, usljed djelimične stabilizacije, ali i ovdje uz povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, što će dan činiti manje ugodnim. Preporučljivo je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube