Najnovije vijesti

Servisne informacije za 12.12.2022.

12/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 12.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:10 zalazi u 16:10 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 98 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su  tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubric “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervervencija u MZ Rajska zbog požara koji je sinoć izbio u firmi Melimed. Dojava o vatri stigla je nešto u 20:07 sati. Intervenisalo je devet vatrogasaca sa tri vozila, a pomoć u gašenju pružili su i mještani. Vatra je zahvatila pogonski dio firme. Na požarištu se i jutros nalazi ekipa vatrogasaca kako bi sanirali požar.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu –1°C, atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 0 do 1°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće lošije u prvom dijelu dana. Hladno i tmurno jutro širom zemlje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Dodatne probleme će stvarati i povremene, slabije sniježne padavine u Bosni a kiša u Hercegovini. Poslijepodnevni sati trebali bi biti malo ugodniji. Neophodno je provoditi mjere zaštite od niskih temperatura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube