Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.02.2023.

13/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.02.2023.
GRADAČAC

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:45, a zalazi u 17:16 obdanica traje 10:31 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 144 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnim energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata zabilježeno je 1 narušavanje javnog reda i mira, a 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 2 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1011 mb, relativna vlažnost vazduha 78 %, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano veći dio dana, uz popodnevnu slabu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura od 9 do 11 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutro hladno širom zemlje, potom uz porast temperatura zraka i sunčane intervale, što će opštu sliku činiti ugodnijom. Preporučljivo je adekvatno se odjenuti u prijepodnevnim i večernjim satima, topliji dio dana, po mogućnosti, iskoristiti za boravak na otvorenom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube