Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.02.2024.

13/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.02.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:45 zalazi u 17:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacijenta. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu  dogodila se jedna saobraćajna  nezgoda sa materijalnom štetom u Kerepu. Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost 75%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišnom. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 11°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Loše vrijeme, praćeno vjetrom i padavinama, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Usljed slabljenja južine, te povremenog sjevernog strujanja, osjet hladnoće također će biti nešto izraženiji tokom dana, u odnosu na protekli period. Temperature, mada u blagom padu, ipak će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti. Poželjno je posvetiti više pažnje odijavanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube