Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.03.2024.

13/03/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.03.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:58 zalazi u 17:56 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 62 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. U Svircu je jedna osoba povrijeđena a u Lukavcu Gornjem jedna osoba smrtno stradala.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 ulica VI bataljona i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost 78%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 12°C.

Biometeorološka prognoza: Nestabilno vrijeme uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike. Kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, promjene raspoloženja. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku osjet hladnoće mogao bi se pojačati, izraženije tokom jutra i večeri, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. U drugom dijelu dana, sa prestankom padavina, postepeno će biti ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube