Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.04.2022.

13/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.04.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:00 zalazi u 19:35 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom u ulici Šehitluci, Mionici II i na dijelu magistralog puta u naselju Vučkovci.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U MZ Vida II na izlazu iz Gradačca prema Modriči gorilo smeće. Intervencija gašenja divlje deponije je trajalo od 12:40 do 13:15 sati. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – zbog otklanjanja kvara privremeno sa napajanja je isključen dio korisnika vodovoda u naselju Škorići.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C. Vrijeme danas sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilno vrijeme i duži sunčani periodi pozitivno će djelovati na većinu populacije. Uz umjereno sjeverno strujanje, u unutrašnjosti će tokom prijepodneva biti svježije, u nastavku dana sa umjerenim porastom temperatura zraka. U Hercegovini i na sjeveru zemlje toplije, poslije podne uz blago pojačan osjet sparine, što bi kod osjetljivijih meteoropata moglo uzrokovati slabije poteškoće poput glavobolje i dekoncentracije. Poželjno je, po mogućnosti, više vremena provoditi na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube