Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.10.2023.

13/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.10.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:52 zalazi u 18:12 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 57 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanaj javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 u mjestu Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. U toku su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulicama Kadić Mahala (dio), Ibrahima Kapetanovića (dio),  1. maj, Partizanske bolnice, 18. Hrvatske NOU brigade, Hasana Kikića i Husein-kapetana Gradaščevića (dio) u ukupnoj dužini  od 2.000 metara.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 13:00 do 15:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Rajska.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 16°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su i dalje povoljne. Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na veći dio populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U toplijem dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Također, preporučuje se slojevito odijevanje, obzirom na osjetnije razlike jutarnjih i dnevnih temperatura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube