Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.11.2022.

13/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.11.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:35, a zalazi  16:26, obdanica traje 9:51 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 100 pacijenata, 1 osoba je upužena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – jutros je zabilježen kvar na cjevovodu u naselju Čelikovača, a ekipa Komunalca je izašla na lice mjesta i pristupila otklanjanju kvara.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u Vučkovcima, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, a radi se o slijetanju sa kolovoza. 

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je  3°C (u 8 h), atmosferski pritisak 1002 mb, relativna vlažnost vazduha 95 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno sa maglom prijepodne. Popodne razvedravanje uz sunčane periode. Najviša dnevna temperatura od 13 do 15 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je lošija u odnosu na protekli period. Porast naoblake i povremena, slabija kiša ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Opšta slika će, pod uticajem promjene biti lošija u Krajini, jugozapadnoj Bosni i većem dijelu Hercegovine, dok će u ostatku zemlje biti stabilnije, svježije i ugodnije.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube