Najnovije vijesti

Servisne informacije za 13.12.2022.

13/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 13.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:11 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenta.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Evidentirana su četiri slučaja u rubrici “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -2°C (u nižim predjelima i do -5°C), atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno i hladno. Najviša dnevna temperatura zraka 2 do 3°C.

Biometeorološka prognoza: Niske temperature predstavljat će najveći problem za stanovništvo. Hronični bolesnici, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju se suzdržavati od jačih fizičkih napora i izbjegavati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube