Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.01.2024.

14/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:16, a zalazi u 16:36, obdanica traje 9:20.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 93 pacijenta, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u Mionici 2 u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 984 mb, relativna vlažnost vazduha 58 %, puše slab J vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno i sunčano uz povremen slabu naoblaku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 od 6 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Pod uticajem povećane naoblake i slabije izražene južine, kod osjetljivijih osoba moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, reumatskih bolova. Mada će i dalje biti hladno u jutarnjim i večernjim satima, negativni efekti lošijih vremenskih prilika ublažiće se usljed blagog porasta dnevnih temperatura zraka. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube