Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.02.2022.

14/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:44 zalazi u 17:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira te jedna saobraćajna nezgoda u ulici Husein-kapetana Gradaščevića sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 72%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 12°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika biće lošija u odnosu na dane vikenda, osjetnije će se pogoršati u dijelu Hercegovine i zapadne Bosne. Usljed promjene vremenskih prilika, povećane naoblake, jačeg južnog strujanja i visokih temperatura zraka, kod hroničnih bolesnika moguće su izraženije poteškoće, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube