Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.03.2022.

14/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.03.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:56, a zalazi u 17:57, obdanica traje 12:01 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 107 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – u protekla 24 sata zabilježene su dvije intervencije na gašenju požara. Obje su obavljene sinoć. Od 20:50 do 22:30 sati vatrogasci su gasili požar na sušnici u ulici 1. marta uz angažman 3 vatrogasca sa vozilom, a od 21:30 do 23:00 sata gašen je požar koji je izbio na odžaku privatnog stambenog objekta u ulici Kadić mahala, takođe uz angažovanje 3 vatrogasca sa vozilom. Oba požara su uspješno ugašena bez povrijeđenih lica, uz zabilježenu materijalnu štetu.

Elektroposlovnica – nema prijavjenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Šehitluci u kojoj su, usljed slijetanja vozila sa kolovoza, 3 osobe zadobile tjelesne povrede. 1 događaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1002 mb, relativna vlažnost vazduha 36 %, puše slab J vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura od 13 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza – Opšta slika je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube