Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.05.2022.

14/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.05.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:13, a zalazi u 20:12, obanica traje 14:59 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 96 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – sinoć je zabilježen kvar na vodovodnom sistemu usljed čega su potrošači u Škorićima jutros bez vode. Otklanjanje kvara očekuje se tokom prijepodneva.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodilo se 1 krivično djelo sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje i 1 događaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 17 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 87 %, puše slab Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu uglavnomm stabilno, vedro, sunčano i toplo, uz mogućnost povremeno slabe naoblake. Najviša dnevna temperatura od 26 do 28 °C.

Biometeorološka progoza – Uz nestabilne vremenske prilike, padavine i povremeno jače udare vjetra, opšta slika će biti lošija. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu, poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije. Pri tome će višak svježine ipak činiti prvi dio dana malo ugodnijim. U poslijepodnevnim satima, sa sunčanim intervalima, porastom temperatura, ali i pojačanim osjetom sparine, zbog čega bi i dalje trebali biti oprezniji, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube