Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.07.2022.

14/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:06 zalazi u 20:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 93 pacijenta. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su povrijeđene dvije osobe. Dva slučaja su evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno i toplo, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 34°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Polenska prognoza: Umjeren nivo polena trave. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube