Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.07.2023.

14/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:06 zalazi u 20:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 72 pacijenta. Pet osoba upućeno u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno deset beba, četiri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u naselju Vučkovci na magistralnom putu M-1.9 Gradačac-Ormanica u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 u mjestu Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu jutros od 3:30 sati bez vode korisnici u ulicama 1. maj i Hasana Kikića. Ekipa za otklanjanje kvara je na terenu.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 8:30 do 14 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Bošnjakovići i Liporašće 1.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, obzirom da će temperature zraka i UV indeks vrlo brzo dostići visoke vrijednosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube