Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.09.2023.

14/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:16 zalazi u 19:07 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 67 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 10:50 do 12:50 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U Jelovče Selu gorilo je nisko rastinje na površini oko deset dunuma. Intervencija je trajala od 13:25 do 15:40 sati. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom. I u naselju Diren je gorilo nisko rastinje. Požar na oko tri dunuma je gasila jedna posada sa tri vatrogsaca i jednim vozilom od 14:30 do 15:50 sati.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C. Vrijeme danas umjereno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27°C.

Biometeorološka prognoza: Opća slika djelimično će se pogoršati. U Bosni nestabilne vremenske prilike praćene povremenim padavinama, kod većine meteoropata može uzrokovati blage tegobe poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova. Povoljna okolnost je da pad temperature neće biti suviše izražen. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube