Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.10.2023.

14/10/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.10.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:54 zalazi u 18:10 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 64 pacijenta. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je deset beba, tri djevojčice i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je dvoje lica povrijeđeno.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica –  jedna intervencija gašenja požara u ulici Sarajevsaka u Gradačcu. Gorilo je nisko rastinje. Intervencija je trajala od 19:48 do 20:15 sati. Požar je gasila jedna vatogasna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 26°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike relativno su povoljne. Mada će još uvijek preovladavati stabilnije i sunčanije vrijeme, nadolazeće pogoršanje bi, sa noćnim satima, kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati nešto jače tegobe, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije i nesanice. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube