Najnovije vijesti

Servisne informacije za 14.11.2022.

14/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 14.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:36 zalazi u 16:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 104 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se samoubistvo u nasaljenom mjestu Mediđa Srednja. Kako saznajemo, sinoć oko 21,10 sati Policijska stanica Gradačac je obaviještena da je lice izvršilo samoubistvo vatrenim oružjem.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 17°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Pod uticajem promjene, kiše i južnog strujanja, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj pogoršanja, mada izražen, ipak će se manje osjetiti u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje, uglavnom zbog stabilnijeg vremena. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube