Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.01.2023.

15/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.01.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:15, a zalazi  16:37 obdanica traje 9:22 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 129 pacijenata, 1 osoba je upućena na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija na gašenju požara u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljeni kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u Mionici, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostai događaji”.

Radarske kontrole – za danas nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 2 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 76 %, puše slab J vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno bez padavina, prijepodne vedro i sunčano, a popodne uz povećanje naoblake. Najviša dnevna temperatura od 11 do 13 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološke prilike biće ugodnije u prvom dijelu dana. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji tokom jutarnjih i večernjih sati, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poželjno je toplije periode iskoristiti za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima opšta slika će se djelimično pogoršati, pod uticajem nadolazeće promjene.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube