Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.02.2022.

15/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:42 zalazi u 17:19 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 77 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo (nasilje u porodici).

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U naselju Požarike izbio požar u plastenicima namjenjenim za poljoprivrednu proizvodnju. Intervencija je trajala od 03:45 do 04:20 sati i požar je ugašen. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost zraka 55%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti slabijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini, Krajini i jugozapadnoj Bosni, sa noćnim satima će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, malaksalosti, problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube