Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.03.2022.

15/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:54 zalazi u 17:58 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – oštećenje tuđe stvari. Dogodile su se i dvije saobraćajne nezgode, u ulici Hasana Kikića i Mediđi Gornjoj, u kojima je jedno lice povrijeđeno. Dva slučaja su evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C , atmosferski pritisak 1006 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro i sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Blago zatopljenje u jutarnjim satima, duži sunčani intervali i umjereni porast temperatura zraka tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube