Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.06.2022.

15/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.06.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:52, a zalazi  20:40, obdanica traje 15:48 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinut 78 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Zbog planskih radova danas će doći do zastoja u isporuci električne energije sa trafo stanice 35/10 kV Kerep, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla Poslovna jedinica distribucije Gradačac.

Od 8:30 do 15:00 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Toke, Čuste, Lukavac Donji, Kerep kod mlina, Peštalići, Lukavac Pašin, Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Grabov Gaj i Avramovina.

Komunalac – zbog otklanjanja kvara na vodovodnom sistemu do 12 sati bez vode su potrošači u ulicama 6. aprila, 7. bataljona, i dijelovima ulica Hasana Durmiševića i Šehida.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u Ledenicama Donjim, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 18 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost vazduha 56 %, puše slab J-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Krajem dana i tokom noći razvoj naoblake, ali bez padavina. Najviša dnevna temperatura od 27 do 30 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivisana. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće, mjestimično i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

Radio Gradačac

 

Comments are closed.

YouTube