Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.08.2022.

15/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.08.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:42 zalazi u 20:00 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 104 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj evudentiran u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u Gradačcu i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu jutros od 5:30 sati su bez vode korisnici u ulici Škorići. Ekipa za otklanjanje kvara je na terenu.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 20°C, atmosferski pritisak 981 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas ostabilno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 30 do 31°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube