Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.09.2023.

15/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:18 zalazi u 19:05 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 76 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Bosanskih gazija u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). U 12 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta (industrijska oprema širine 4,60 m) od mjesta Ledenice, preko Gradačca, Srebrenika do Lukavca. Planirani dolazak na odredište je oko 18 sati. Molimo vozače da u trenutku prolaska ovog vozila voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Mionica III i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 Ormanica. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 9 do 14 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Imširi, Grabov Gaj i Avramovina

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C. Vrijeme danas umjereno oblačno, poslije podne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27°C.

Biometeorološka prognoza: Pretežno oblačno vrijeme praćeno povremenim padavinama, uslovljava u Bosni nepovoljnu biometeorološku prognozu. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice. Tokom dana, ugodnije i pretežno vedro vrijeme u Hercegovini, pozitivno će djelovati na većinu populacije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube