Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.12.2021. godine

15/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.12.2021. godine
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:12 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 77 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom u ulicana Husein-kapetana Gradaščevića i XVI muslimanske NOU brigade. Jedan slučaj je evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.9 ulica Sarajevska i 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 3°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 84%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće slične kao i proteklog dana. Hronični bolesnici, astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima, trebaju biti oprezniji, naročito tokom jutra. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poslijepodnevni sati će biti ugodniji, uz blago zatopljenje. U Hercegovini sa povremenim sunčanim periodima, probleme osjetljivim osobama uzrokovaće bura, sa mjestimično jačim udarima, što će pojačavati osjet hladnoće. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube