Najnovije vijesti

Servisne informacije za 15.12.2023.

15/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 15.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:12 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 64 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 13 do 15 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Bukva 3, Ahmetaši, Bagdale, Čelikovača, Mionica-Krčevina, Vukovići, Bošnjakovići, Sejdići, Mujići, Sinanovići, Liporašće, Mionica-Utrne i Brdo. Struje neće imati ni potrošači koji se napaju sa TS: Vend-prom, AER-komerc, Mlin Rabić i Arex.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost 85%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika djelimično će se popraviti, obzirom da će preovladavati stabilnije vrijeme, sa temperaturama koje će opasti i biti primjerenije ovom dijelu godine. U Bosni će povećana naoblaka, uz povremene slabije padavine, kod osjetljivih osoba djelovati pretežno na raspoloženje. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana, ali i prohladno, vjetrovito, usljed čega je neophodno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Sa noćnim satima, posvuda će se pojačati osjet hladnoće i poželjno je prikladno se odjenuti, te ne pretjerivati sa aktivnostima.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube