Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.01.2023.

16/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:15 zalazi u 16:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 102 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nesreće  u kojima je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Evidentirana su dva sličaja u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica –  od 9 do 16 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Gibe (NN izlaz prema gradu) i Namještaj (NN izlaz prema Doborcima).

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 977 mb, relativna vlažnost zraka 56%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 7 do 9°C.

Biometeorološka prognoza: Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, nesanica. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube