Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.01.2024.

16/01/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.01.2024.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:15, a zalazi u 16:38, obdanica traje 9:23.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled su primljena i zbrinuta 54 pacijenta, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Pripadnici PVJ Gradačac su jutros od 4:40 do 5:20 intervenisali na gašenju požara koji je izbio na razvodnom ormariću elektroinstalacija u privatnom stambenom objektu u Sibovcu. Vatra je uspješno lokalizivana i spriječeno njeno dalje širenje uz angažovanje 4 vatrogasca sa 1 vozilom.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata dogodila se saobraćajna nezgoda u Srnicama sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 983 mb, relativna vlažnost vazduha 99 %, puše slab Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu prijepodne uz slabu naoblaku, a popodne razvedravanje i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 od 6 °C.

Biometeorološka prognoza – Pogoršanje i nestabilne vremenske prilike loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Vjetrovito vrijeme i jačanje južine u poslijepodnevnim i večernjim satima dodatno će usložnjavati opštu sliku. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube