Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.04.2024.

16/04/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.04.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:55 zalazi u 19:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 68 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Husein-kapetana Gradaščevića sa materijalnom štetom. Evidentirana su dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji, od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 976 mb, relativna vlažnost 52%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas prije podne sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, u drugom dijelu dana pogoršanje vremenskih prilika sa kišom i zahlađenjem. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Prije podne ugodnije, potom vjetrovito, sa padavinama i zahlađenjem koje će se sa sjevera i sjeverozapada širiti prema ostatku zemlje. Hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Također, usljed osjetnijeg pada temperature, astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima trebaju biti oprezniji, te izbjegavati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube