Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.05.2022.

16/05/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.05.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:11, a zalazi u 20:15, obanica traje 15:04 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 116 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – snema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodilo se 1 krivično djelo teške krađe u Srnicama Donjim i 12 saobražajne nezgode, u Vidi 1 i Minici 3, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica..

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 21 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost vazduha 45 %, puše slab J-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura od 30 do 32 °C.

Biometeorološka progoza – Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.

Radio Gradačac / Foto arhiva

Comments are closed.

YouTube