Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.07.2023.

16/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:07 zalazi u 20:37 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 117 pacijenta. Jedna osoba upućeno u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na cjevovodu od jutros bez vode korisnici u ulicama 1. maj i Hasana Kikića. Otklanjanje kvara očekuje se da će biti završeno do 12 sati.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 25°C. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka 35 do 37°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period sunčanijeg vremena i neuobičajeno visokih temperatura, što bi uz pojačan osjet sparine, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moglo dovesti do izraženijih tegoba. Poželjno je prilagoditi aktivnosti svježijim i ugodnijim dijelovima dana, provoditi mjere zaštite od vrućine, reducirati boravak na otvorenom i izlaganje suncu, te pratiti i pridržavati se uputa savjetodavnih službi. Opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube