Najnovije vijesti

Servisne informacije za 16.11.2022.

16/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 16.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:38 zalazi u 16:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođenečetiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 ulica Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, atmosferski pritisak 979 mb, relativna vlažnost zraka 75%, puše slab do umjeren vjetar južnog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Tmurno vrijeme praćeno padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine populacije i uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima. Sa noćnim satima, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, opšta slika dodatno će se pogoršavati. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, te umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube