Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.01.2023.

17/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:14 zalazi u 16:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom period dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira, jedno krivično djelo te saobraćajna nezgoda sa materijalnom šetetom. Evidentiran jedan sličaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 970 mb, relativna vlažnost zraka 78%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom i pojačanim vjetrom južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura zraka 7 do 10°C.

Biometeorološka prognoza: Uz nepovoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti slabijeg raspoloženja, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Opšta slika će biti lošija u Hercegovini i Krajini, do kraja dana će se pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube