Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.02.2022.

17/02/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.02.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:39 zalazi u 17:22 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 65 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, tri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda na putu Gradačac-Ormanica u Vučkovcima sa materijalnom štetom. Jedan slučaj evidentiran u rubrici ostali događaji

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 52%, puše slab do umjeren vjetar južnog smjera. Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 17°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon hladnog jutra, temperature zraka će tokom dana porasti i opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim i večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube