Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.02.2023.

17/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:39 zalazi u 17:22 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 63 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je 13 beba, pet djevojčice i osam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo teške krađe. Jedan slučaj evidentiran u rubrici “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka 11 do 14°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Nakon prohladnog jutra, temperature zraka će tokom dana porasti i opšta slika će se dodatno proljepšati u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te posvetiti više pažnje odijevanju u jutarnjim i večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube