Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.04.2022.

17/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.04.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:53 zalazi u 19:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 101 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Lukavcu Gornjem sa materijalnom štetom, u kojoj je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede. Dva slučaja su evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, atmosferski pritisak 996 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno.  Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 12°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Pogoršanje vremena će kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. U Hercegovini će opšta slika biti nešto ljepša, ali uz buru i neuobičajeno hladno vrijeme za ovaj dio godine. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube