Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.08.2022.

17/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.08.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:44, a zalazi  19:56, obdanica traje 14:12 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 88 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – pripadnici PVJ Gradačac jučer su gasili požar na pomoćnom objektu (šupa) u Kamberima. Požar je uspješno ugašen i spriječeno njegovo dalje širenje na okolne objekte brzom intervencijom koja je trajala od 15:49 do 16:59 sati uz angažman posade od 3 vatrogasca sa vozilom.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju eektričnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira i 1 događaj u rubriku Ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 23 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 985 mb relativna vlažnost vazduha 63 %, puše slab Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura od 33 do 35 °C.

Biometeorološka progoza – Opšta slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube