Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.09.2023.

17/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:20 zalazi u 19:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 120 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Monici 3 u kojoj su četiri osobe povrijeđene. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna tehnička intervencija od 21:21 do 01:00 u Mionici 3 (saobraćajna nezgoda). Intervenisala jedna vatrogasna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. zbog planskih radova od 9 do 14 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima: Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Imširi, Grabov Gaj i Avramovina

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici neće imati iražene tegobe vezane za njihove bolesti. Tokom jutra i kasnim večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Danju sunčanije i ugodnije, sa porastom temperatura. Pojačan osjećaj sparine mogao bi malo kvariti potpuni ugođaj. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube