Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.10.2022.

17/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:58 zalazi u 18:06 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 100 pacijenata.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas pretežno vedro. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklih dana, uz više sunca i povoljne biometeorološke prilike. Stabilno i natprosječno toplo vrijeme ugodno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra i večeri, poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, obzirom da će biti svježije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube