Najnovije vijesti

Servisne informacije za 17.11.2022.

17/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 17.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:40 zalazi u 16:22 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda u Lukavcu Donjem sa materijalnom štetom.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-1.8 Hrgovo Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 975 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 14°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period nešto lošijih biometeoroloških prilika. Mada će prije podne preovladavati tmurno vrijeme, što će ponajviše djelovati na raspoloženje većine populacije, drugi dio dana bi mogao biti ugodniji, usljed djelimične stabilizacije. Temperature zraka neće oscilirati u velikom rasponu, dostizaće relativno visoke vrijednosti za ovaj dio godine, stoga bi i hronični bolesnici trebali povremeno osjetiti olakšanje. Poželjno je posvetiti više pažnje primjerenom odijevanju, naročito tokom jutra. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube