Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.02.2023.

18/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.02.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:38 zalazi u 17:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se tri krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog radova spajanja na cjevovod bez vode su korisnici u ulici Hadžiefendijina i dio ulice Nenavište.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 47%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka 17 do 20°C.

Biometeorološka prognoza: Stabilno vrijeme, uz duže sunčane intervale i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Preporučljivo je u toplijem dijelu dana boraviti na otvorenom, uz izbjegavanje jačih napora. Također, sa noćnim satima moguća je nešto lošija opšta slika i blaže reakcije u vidu reumatskih bolova, nesanice i promjene raspoloženja, kao posljedica približavanja kratkotrajne promjene sa sjeverozapada. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube