Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.03.2022.

18/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:48 zalazi u 18:01 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 92 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene četiri bebe, tri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo – teška krađa. Dogodile su se i dvije saobraćajne nezgode na magistralnom putu Gradačac-Ormanica u naselju Vučkovci sa materijalnom štetom i u ulici Žrtava genocida u Srebrenici u kojoj je pješak zadobio lake tjelesne povrede. Dva slučaja su evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -1°C , atmosferski pritisak 1007 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz malu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu polulacije. U unutrašnjosti, tokom prijepodneva moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, pretežno zbog zadržavanja naoblake. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka. Na jugu sunčanije, toplije i uz ljepšu opštu sliku koju će povremeno remetiti umjerena bura. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube