Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.04.2023.

18/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.04.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:51 zalazi u 19:41 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 60 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 10:50 do 12:50 sati R-460 u mjestu Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencije gašenja požara. U ulici Šehida gorio automobil. Intervencija je trajala od 2:38 do 3:18 sati. U gašenju požara učestvovala posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. Za danas je najavljeno isključivanje azbest-cementnog cjevovoda u ulici Hazna (dionica/sokak od mezarja prema brani jezera Vidara).

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom, ponegdje moguća i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Uz oblačno vrijeme, svježije jutro i umjereni porast temperatura zraka u nastavku dana, preovladavaće relativno povoljne biometeorološke prilike. Hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Mjestimični pljuskovi mogli bi povremeno kvariti ugođaj. Od meteopatskih reakcija moguće su, u blažem obliku, glavobolja, promjene raspoloženja, dekoncentracija. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube