Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.07.2022.

18/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:09 zalazi u 20:35 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 89 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu tri slučaja evidentirana u rubriku „ostali događaji“.

Stanje na putevima – radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-460 Srnice Donje i od 22:30 do 00:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencija gašenja požara. U Vučkovcima i Požarikama gorilo nisko rastinje. Intervencija gašenja požara u Vučkovcima je trajala od 11:20 do 12:30 sati. Opožaren je oko jedan dunum zemljišta. Od 14:37 do 15:30 sati vatrogasci su gasili požar na Požarikama gdje su opožarena oko tri dunuma zemljišta. U gašenju požara učestvovale posade od tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura zraka do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike i duže sunčane intervale većina populacije će se osjećati ugodnije. Tegobe kod meteoropata djelimično će se umanjiti tokom noći i jutra. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine. Također, preporučljivo je ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi, naročito rizične grupe stanovništva poput hroničnih bolesnika, starijih, trudnica i djece. (FHMZ)

Polenska prognoza: Viosk nivo polena trave. Većina osoba s bilo kojom osjetljivošću na ovu skupinu aeroalergena će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube