Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.09.2022.

18/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:21 zalazi u 18:59 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 86 pacijenata.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno  14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna teška krađa u pokušaju i jedna saobraćajna nezgoda na magistralnom putu M-14.1 u kojoj su učestvovala dva vozila. Jedno lice je povrijeđeno i upućeno u UKC Tuzla. Evidentirana su tri slučaja u rubrici „ostali događaji“

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebreniciu Gradačcu te u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova..

Jutarnja temperatura u Gradačcu 9°C, atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost zraka 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas stabilno i sunčano. Krajem dana oblačno sa mogućnom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom prijepodneva. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana topliji i ugodniji, sa sunčanim intervalima. (FHMZ)

Polenska prognoza: Visok nivo polena ambrozije. Mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube