Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.09.2023.

18/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:21 zalazi u 18:59 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 97 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 ul. VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova danas od 9 do 12 sati bez struje će biti ulice: Čelikovača, žrtava genocida u Srebrenici, Šehida, Branilaca grada, Hasana Durmiševića, 7. bataljona te naselja: Bukva, Ahmetaši, Mionica Krčevina, Vukovići, Bošnjakovići, Sejdići, Mujići, Sinanovići i Liporašće.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti svježije tokom jutra, na što bi hronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu osjetljive osobe bi trebale više povesti računa zbog povećanog indeksa UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube