Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.11.2022.

18/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:41 zalazi u 16:21 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, šest djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se tri krivična djela.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 972 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas promjenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 13°C.

Biometeorološka prognoza: Nastavlja se period nešto lošijih biometeoroloških prilika, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kiše i južnog strujanja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije u drugom dijelu dana i sa noćnim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nesanice. Poželjno je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube