Najnovije vijesti

Servisne informacije za 18.12.2023.

18/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 18.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:04, a zalazi u 16:12, obdanica traje 8:52.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 129 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Ahmeda Hanića, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, a 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 2 °C (u 7 h), atmosferski pritisak 1008 mb, relativna vlažnost vazduha 63 %, puše slab J vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 od 12 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i porast temperatura, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, izraženije tokom jutra i večeri. U Bosni, prije podne mjestimično maglovito, ugodnije u poslijepodnevnim satima, u Hercegovini sunčanije i toplije većim dijelom dana.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube