Najnovije vijesti

Servisne informacije za 19.01.2023.

19/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 19.01.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:13 zalazi u 16:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom period evidentirana dva suičaja u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 973 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 7 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. Uz slabije izražene padavine i povremeno tmurno vrijeme, kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su nešto jače tegobe u vidu lošijeg raspoloženja, nervoze i dekoncentracije. Negativni uticaj vremenskih prilika će, u cijeloj zemlji, oslabiti u drugom dijelu dana. Pri tome će se osjet hladnoće pojačavati sa noćnim satima, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube